Bestellen:

Het item wat ik graag wil hebben staat niet op de site, kunnen jullie dit leveren?

Wij kunnen de gehele collectie van de merken leveren, wij hebben niet alles in onze webshop staan. Neem rustig contact met ons op als je ergens naar opzoek bent.

Kan ik contact opnemen voor advies?

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op via sales@beyouniqueliving.com of telefonisch via 0578-623745.

Kan ik mijn bestelling wijzigen/annuleren?

Zodra jouw bestelling geplaatst is, is het helaas niet meer mogelijk om jouw adresgegevens te wijzigen.

Kan ik mijn adres gegevens wijzigen?

Zodra jouw bestelling geplaatst is, is het helaas niet meer mogelijk om jouw adresgegevens te wijzigen.

Bezorging & Levering

Wanneer worden grote woonaccessoires bezorgd?

Dit ligt aan de actuele levertijd van het product dat u graag wilt bestellen, neem contact met ons op om hierna te informeren. Zodra wij de items binnen hebben zullen wij in samen spraak met u een afspraak in plannen om het te leveren. 

Wij streven erna alle pakketje binnen 24 uur te verzenden, bij grote meubels nemen wij contact op over de levering. 

Mijn pakket is niet geleverd, wat moet ik nu doen?

 Het kan helaas voor komen dat jouw pakket wat vertraging heeft opgelopen bij de vervoerder. Wij adviseren je daarom graag om eerst de track en trace gegevens goed te controleren.

Mocht de informatie op de track en trace pagina niet juist zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dit dan voor je uitzoeken en, indien nodig, een onderzoek starten naar jouw pakket.

Ik ben de pakbon voor bij het retourneren kwijt, wat moet ik nu doen?

Je kan dan zelf even een briefje met het ordernummer (welke is terug te vinden in de mail of je account deze begint met een #) naam + email adres welke zijn gebruikt tijden het bestellen toevoegen.

Moet ik verzendkosten betalen?

Wanneer je een bestelling boven de €95,00 plaatst, betaal je geen verzendkosten. Plaats je een bestelling met een totaalbedrag onder de €95,00 euro? Dan worden er verzendkosten van €5,95 in rekening gebracht.

Moet ik retourkosten betalen?

De retourkosten en het risico voor het terugsturen zijn voor rekening van de koper.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Wij streven erna alle pakketje binnen 24 uur te verzenden, bij grote meubels nemen wij contact op over de levering.  (met uitzondering van maandag, zondag en feestdagen). 

je mag altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over bepaalde levertijden via sales@beyouniqueliving.com of via 0578-623745.

Zodra jouw pakket door PostNL gesorteerd is in het sorteercentrum, ontvang je een verzendbevestiging met hierin de track en trace code waarmee je jouw pakket kunt volgen. Wanneer je niet thuis bent op het moment van bezorgen, Lukt dit niet, dan wordt het pakket naar ons logistiek centrum geretourneerd of, indien mogelijk, bij een PostNL-locatie bij jou in de buurt geleverd.

*Let op! Tijdens de sale periode of andere acties kan de bezorging van jouw pakket langer duren dan je wellicht van ons gewend bent. Zodra jouw pakket door PostNL is gesorteerd, ontvang je de track en trace gegevens per mail. Houd deze goed in de gaten voor actuele informatie over jouw pakket.

Contact opnemen:

Ik heb een beschadigd artikel ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Wanneer je een beschadigd item hebt ontvangen, mag je ons hierover mailen. let wel op dat je dit gelijk na het levering doet, als dit langer dan 3 dagen geleden is kunnen wij de klacht niet meer in behandeling nemen. Het is belangrijk om in deze mail jouw ordernummer te vermelden en een foto toe te voegen waarop de beschadiging duidelijk zichtbaar is. Je mag deze versturen naar sales@beyouniqueliving.com

Niet alles items die ik besteld heb zijn geleverd. Wat moet ik nu doen?

Wanneer het pakket dat je hebt ontvangen niet compleet is, willen wij je vragen om contact met ons op te nemen. Dit kan door middel van een mail naar sales@beyouniqueliving.com of telefonisch via het telefoonnummer 0578-623745

Mijn retourzending is niet verwerkt binnen 10 werkdagen. Wat moet ik nu doen?

De retourbevestiging kan helaas terechtkomen in jouw spam mailbox. We raden je daarom graag aan om deze goed te controleren.

Is jouw pakket meer dan 10 werkdagen geleden geretourneerd, maar heb je nog geen retourbevestiging ontvangen? Dan raden we je graag aan om ons te mailen via sales@beyouniqueliving.com. Houd hierbij altijd jouw ordernummer en track en trace gegevens bij de hand. Zonder deze gegevens kunnen wij helaas niet garanderen dat wij de retour kunnen verwerken.

Waar zit jullie showroom?

Ons showroom zit gevestigd in Heerde boven Be Younique Fashion aan de dorpsstraat 46, 8181 HS.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn enkel geopend op afspraak.