U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling uw retour (op eigen kosten) retour sturen naar het onderstaande adres. Meld het retour wel ALTIJD vooraf aan door een email te sturen naar sales@beyouniqueliving.com (hier ontvangt u geen reactie op, u kunt uw retour hierna gelijk retour sturen). Vergeet niet de pakbon bij het retour toe te voegen en hierop te vermelden wat u wilt retourneren (omcirkel item).

Mochten uw item(s) speciaal op maat gemaakt zijn of speciaal voor u besteld zijn dan kunt u deze helaas niet retourneren mits anders overeengekomen. Als uw rol behang een batchnummer heeft, dan kan deze ook niet geretourneerd worden bij ons. 

Wanneer u uw retour inlevert in de winkel, krijgt u het bedrag binnen 7 dagen retour op dezelfde manier als dat de order is betaald in onze webshop.

Wanneer u uw retour opstuurt, bewaar dan altijd het PostNL Track & Trace bonnetje totdat het retour verwerkt is (wij adviseren ook om retouren verzekerd naar ons retour te zenden).

Verpak kwetsbare producten altijd weer goed in, wij kunnen defecte items niet retour afhandelen.

Retouren worden alleen geaccepteerd binnen het wettelijke retourtermijn van 14 dagen.

• Het product is nog in nieuwstaat & ongebruikt.

• Er zijn geen vlekken op de artikelen aanwezig.

• Er is niet geprobeerd een gebrek te herstellen.

• De originele hangtag is nog bevestigd aan het artikel.

 • Indien mogelijk het artikel in de originele verpakking retour sturen.

• Het verzendrisico en de kosten van het retourneren zijn voor de koper.

• Onvoldoende / niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.

• Product- en/of leverfouten dienen binnen 3 dagen na levering met omschrijving aan ons gemeld te worden.

Op bovenstaande voorwaarden worden GEEN uitzonderingen gemaakt. Let goed op: wanneer je een item beschadigd, met vlekken of buiten de retourtermijn alsnog terugstuurt, dan kunnen wij deze niet verwerken en niet over gaan op terugbetaling. Retour adres:  Be Younique, Dorpsstraat 46, 8181 HS Heerde.

 

WANNEER STAAT HET AANKOOPBEDRAG WEER OP MIJN REKENING?

Het aankoopbedrag wordt binnen enkele werkdagen. teruggestort op je rekening nadat wij het retour hebben verwerkt.

Het geld wordt teruggestort op het betaalmiddel dat je tijdens het plaatsen van de bestelling gebruikt hebt: hetzij je betaalrekening, hetzij je creditcardrekening, hetzij je PayPal-account. Mocht de automatische terugbetaling niet binnen 7 werkdagen plaatsvinden, dan verzoeken wij je om contact op te nemen met onze klantenservice. 


Wij sturen je een e-mail wanneer de terugbetaling heeft plaatsgevonden. Het kan enkele dagen duren voordat het bedrag daadwerkelijk op je rekening staat. Wanneer je betaald hebt met een creditcard zul je het bedrag op het een maandoverzicht terugvinden.

KAN IK ARTIKELEN VAN EEN BEPAALDE BESTELLING OP TWEE VERSCHILLENDE TIJDSTIPPEN RETOURNEREN OF RUILEN?

Wij verzoeken je om alle retourartikelen van één bepaalde bestelling gelijktijdig aan te melden en retour te sturen. Zorg er dus voor dat je zeker van je stuk bent, alvorens je de retour aanmeldt. Als je je retourpakket nog niet hebt weggebracht en je zou graag nog een extra artikel retourneren, contacteer dan zo snel mogelijk onze klantenservice.

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET DE RETOUR VOLDOEN?

Alle te retourneren producten (artikelen, verpakkingen, eventuele accessoires, etc.) dienen perfect intact te worden teruggestuurd. Na ontvangst van een retourzending, onderzoekt Be Younique de perfecte staat van de geretourneerde artikelen. Terugbetaling kan niet plaatsvinden als de geretourneerde producten door de klant zichtbaar gebruikt en/of beschadigd zijn en deze beschadigingen verkoop van de producten onmogelijk maakt. Als de retour geweigerd wordt door Be Younique, dan worden de producten teruggestuurd naar de klant op kosten van Be Younique. De klant kan in dit geval geen recht uitoefenen op terugbetaling.

Als Be Younique een retourpakket ontvangt waarvan de inhoud niet voldoet aan de hierboven vernoemde voorwaarden, dan kan Be Younique de klant factureren voor de reparatiekosten.

Als we een retourzending in ontvangst nemen, waarvan de inhoud niet voldoet aan de hierboven vernoemde voorwaarden en als de klant daarbij geprofiteerd heeft van een voortijdige terugbetaling, behoudt Be Younique zich het recht om het desbetreffende bedrag te vorderen op de klant. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar onze Algemene Voorwaarden.